Szedres-tehéntúrós pite két változatban

  • 2017.08.08.
  • 7

Egy doboz gyönyörű, nagyszemű szedret vétek lenne csak úgy megenni, minden apropó nélkül. Ha véletlenül még ha egy kis tehéntúró is akad, akkor ebből pitének kell lennie. Ha védtelenül hagy valaki bármi ehetőt, abból nálunk előbb-utóbb valami pite-szerűség lesz.



Hozzávalók a hagyományos változathoz:
Alaphoz:60 g teljes kiőrlésű liszt10 g cukorfél tojás (villával felverve és úgy elosztva)15 g vaj
Krémez:200 g tehéntúró1 tojás60 g mézvanília kivonat2 őszibarack (kihagyható) felkockázvaTetejére szép szedrekAz alap összetevőit összegyúrtam, kibéleltem vele a kerámia formát (a négyszögűt). A krém összetevőit összekevertem, az alapra simítottam, majd az egészet 20 perc alatt megsütöttem. A szedreket sülés után tettem rá, hogy szépek maradjanak.
Hozzávalók a glutén- és cukormentes változathoz:
Alaphoz:40 g mandulaliszt20 g barnarizsliszt20 g eritritfél tojás15 g vaj
Krémhez:150 g tehéntúró1 tojás40 g eritritvanília kivonatTetejére szép szedrek. Az elkészítésnél az előzőhöz hasonlóan jártam el.