Ordásbatyu gm, cm

  • 2017.07.18.
  • 3

Elkészítettem a ordásbatyu glutén- és cukormentes változatát is. A töltelékből elhagyható a tojás, a krém készíthető tejjel, növényi tejjel hígítva is, így tojásmentes lesz.

Hozzávalók:
Tésztához:

100 g barnarizsliszt
15 g kókuszliszt
2 ek. útifűmaghéj
75 g darált lenmag vagy lenmagpehely
25 g eritrit
fahéj
15 g kókuszzsír
2 dl víz
2 tk. szódabikarbóna
2 ek almaecet

Töltelékhez:

300 g orda
1 tojás
30 g eritirit

fél felvert tojás a kenéshez (elhagyható)
A tészta száraz hozzávalóit összekevertem, hozzáadtam a többi is, majd elkevertem. Állni hagytam kicsit, majd kézzel összegyúrtam. A tölteléket is összekevertem. A tésztát sütőpapír között négyzet alakúra nyújtottam, és négy kisebb négyzetre osztottam fel. A közepükre kanalaztam a tölteléket, majd a batyuvá hajtogattam. Lekentem tojással és 25 perc alatt megsütöttem. (össz. 87 g CH, 21,75 g CH/db.)