Áfonyás túrós-sajttorta

  • 2017.06.17.
  • 0

Lassan közeleg a blog 6. szülinapja (június 22-én), így itt az ideje egy könnyű nyári tortának. Már csak azért is, mert a családban igény mutatkozott a túrótortára, így tartottam egy főpróbát ezzel a mini változattal.



Hozzávalók (12 cm-es kapcsos formához):
Csokis alap:

100 g cukormentes feketecsoki
10 g kókuszzsír
10 g útifűmaghéj
100 ml víz
20 g eritrit
1 tojás

A csokit összeolvasztottam a kókuszzsírral és a vízzel, majd hozzákevertem a többi összetevőt. Pár percig állni hagytam, közben a tortaformát kibéleltem sütőpapírral. 15 percig sütöttem. Akkor jó, ha még enyhén krémes marad.
Túrós krém:

300 g tehéntúró
125 g tejszínes sajtkrém vagy mascarpone
40 g eritrit
250 g feketeáfonya (friss vagy fagyasztott)
10 g zselatinpor
2 citrom héja
1/2 citrom leve

A túrót elkevertem a sajtkrémmel, az eritrittel és a citromhéjjal, 1/3-2/3 arányban szétosztottam, a kevesebb krémhez hozzákevertem az áfonyát. A citromlébe beáztattam a zselatint, majd felolvasztottam. Az olvasztott zselatint szétosztottam az áfonyás és a nem áfonyás krémbe.
A közben kihűlt csokis alapra rárétegeztem a túrós krémet, és éjszakára a hűtőben dermedni hagytam. A tortaformából kiemelve áfonyával és mentalevéllel díszítettem. (össz. 70 g CH)