Zabpelyhes rugelach

  • 2017.02.04.
  • 1

Az igazi rugelach hagyományos zsidó sütemény, a hanuka és a tu bisvát (fák újéve) ünnepén készítik. Neve jelenthet tekercset, szarvacskát. Eredetileg valamilyen tejtermékkel dúsították a tésztáját, ez lehetett tejföl, aludttej, mostanában krémsajttal teszik még gazdagabbá. A zabpelyhes változat receptjét a Salátagyár blogon találtam, ezt alakítottam kicsit tovább.


Hozzávalók 8 db.-hoz:

125 g tejszínes krémsajt
50 g kókuszzsír
40 g eritrit
150 g darált gluténmentes zabpehely
20 g bambuszrost
csipet só

Töltelékhez:

20 g kókuszzsír
40 g kakaópor
40 g eritrit

A tészta hozzávalót összegyúrtam és félretettem, amíg elkészült a töltelék, amelyhez csak belekevertem az olvasztott kókuszzsírba a száraz összetevőket. A tésztát kb. fél cm vastagon körré nyújtottam, 8 cikkre vágtam, ezeket megkentem a töltelékkel és kívülről befelé haladva feltekertem. Kb. 20 percig sütöttem, amíg picit barnulni kezdett. (14 g CH/db.)