Áfonyás-citromkrémes minipiték " 33. SAD!

  • 2016.09.04.
  • 7

Áfonyák csücsülnek puha, halványsárga krémmel bélelt kosárkában. Ez a kép villant fel előttem, mikor a Táncoló fakanál blog SAD! pite-témáját megláttam. A recept az avokádókrémes kosárkákkal rokon, ugyanolyan tésztája van.Hozzávalók:Tésztához:40 g darált dió60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)20 g eritrit (itt beszerezhető)1 tojásfehérjeKrémhez:1 tojás1 tojássárgája2 dl kókusztej (itt beszerezhető)40 g eritrit1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)5 g zselatinpor1 citrom leve és reszelt héja1 marék áfonyaA tojásokat villával összekevertem az eritrittel és a citromhéjjal, felöntöttem kókusztejjel, és a konjac liszttel együtt pudingot főztem belőle. Még forrón belekevertem a zselatint, aztán a tűzről levéve hozzátöltöttem a citromlevet is. Hűvös helyre tettem, aztán kicsit később botmixerrel összeturmixoltam, hogy ne legyen csomós. A más kihűlt kosárkákba tettem, majd ment a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt megszórtam áfonyával. (össz. 51,7 CH, 8,6 g CH/db.)Save