Meggyes pite " 33. SAD!

  • 2016.08.22.
  • 6

A Süss! Alkoss! Díszíts! játék több mint egy év után a Táncoló fakanál blognak hála feltámadt poraiból, ráadásul egyik kedvenc témámmal rukkolt elő, amely nem más, mint a pite! A pite általában egyszerűbb, mint egy torta, de látványosabb, mint a lepények, kavart tészták, nem hiába örvend nagy népszerűségnek mindenütt.Nagyon egyszerű receptről van szó, fejből tudom az összetevőit.Hozzávalók:Tésztához:300 g teljes kiőrlésű liszt200 g puha vaj1 tojás100 g cukorTöltelékhez:2 üveg meggykompót1 csomag vaníliás pudingporfahéjA tészta összetevőit összegyúrtam és hűtőbe tettem, amíg elkészült a töltelék. A kompót levét leszűrtem és a pudingporral együtt krémet főztem belőle. Hozzákevertem a fahéjat és a meggyszemeket. Kivajaztam egy hullámos szélű piteformát. Mivel nem volt túl nagy a forma, a tészta 1/3-a végül megmaradt, és egy kisebb szilvás pitét is készítettem belőle, de alapvetően a tésztát 1/3-2/3 arányban kell elosztani, a nagyobb adagot kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a formát. Erre került a meggyes krém, majd a maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és berácsozzuk a pite tetejét. Kb. 30 percet sütöttem, amíg a tészta enyhén megbarnult. Többen is repetáztak belőle, illetve receptet is kértek, úgyhogy jól sikerültnek nyilvánítom. Save