Tehéntúrós rizsfelfújt

  • 2016.08.13.
  • 9

Gyorsan összedobható, békebeli finomság, bármilyen idénygyümölccsel feldobható.Hozzávalók:100 g barnarizs (itt beszerezhető)30 g eritrit (itt beszerezhető)2 tojás15 g kókuszzsír (itt beszerezhető)250 g tehéntúró1 citrom reszelt héja és levetetejére vajkrém és piros ribizliA barnarizset háromszoros vízben puhára főztem (sosem lesz olyan puha és ragadós, mint a fehér rizs, de nem is ez a cél) kb. 30 perc alatt. A tojássárgáját felvertem az eritrittel és a kókuszzsírral, ebbe belefogattam a tehéntúrót, a rizset, a citromhéjat és levet, végül a felvert tojásfehérjét. Sütőpapíros, kapcsos 18 cm-es tortaformában sütöttem 30 percet. A tetejét megkentem egy kis sótlan vajkrémmel , erre szórtam a ribizlit. (össz. 76 g CH gyümölcs nélkül)