Szilvás sütemény "mentesen”

  • 2016.07.31.
  • 1

Miután elkészült a hagyományos változat, egyértelmű volt, hogy ezt szokásosan glutén-, cukor- és tejmentesen (nem tejtermékmentes, hisz tehéntúrót tartalmaz) is el kell készítenem. Krémes, szilvás, fahéjas, azt hiszem nem is kell ennél több. Hozzávalók:Tésztához:100 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)70 g kókuszliszt (itt beszerezhető)30 g eritrit (itt beszerezhető)60 g kókuszzsír (itt beszerezhető)1 tojás40 g vízKrémhez:200 ml sűrű kókusztej/kókuszkrém (itt beszerezhető)1 tojás40 g eritrit1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)120 g tehéntúróTetejére:1/2 kg szilva50 g mandulaforgácsfahéjA tészta hozzávalóit összegyúrtam és 20×30-as, sütőpapíros tepsi aljában eloszlattam. Nyújtani nem lehet. 15 percig elősütöttem, közben elkészítettem a krémet. A kókusztejet, tojást, eritritet és konjac lisztet kézi habverővel összekevertem és folyamatos kavargatás mellett sűrűre főztem, a tűzről levéve belekevertem a tehéntúrót. A krémet az elősütött alapra öntöttem, erre kerültek a félbevágott szilvák,  a fahéj és a mandulaforgács. Kis lángon 20 percet sütöttem. (Össz. 155 g CH, 6 g CH/szelet)