Szilvás sütemény hagyományosan

  • 2016.07.31.
  • 0

Idén korán kezdődött a szilvaszezon, ráadásul a minap bukkantam rá Notburga konyhájában erre a guszta szilvás süteményre, úgyhogy már meg is volt a hétvégi finomság ötlete.Hozzávalók egy nagy tepsihez:Tésztához:40 dkg teljes kiőrlésű liszt4 kk. sütőpor14 dkg cukor20 dkg puha vaj2 tojásKrémhez:1/2 l tej2 csomag vaníliás pudingpor12 dkg cukor50 dkg krémtúrószilvalekvárTetejére:5 dkg  mandulaforgács1 kg szilvafahéjA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órát a hűtőben pihentetjük. Utána kinyújtjuk, a kivajazott tepsibe tesszük és 15 percig elősütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet, amihez a fél liter tejből, cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hozzákeverjük a tehéntúrót. Az elősütött alapra szilvalekvárt kenünk (az akár el is hagyható), majd eloszlatjuk rajta a pudingos krémet. A szilvákat félbevágjuk, kimagozzunk és megrakjuk vele a sütemény tetejét. Megszórjuk fahéjjal és mandulaforgáccsal, majd 20 percig sütjük kis lángon.