Sajttorta sütés nélkül

  • 2016.07.11.
  • 9

A család szereti a sajttortát, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A szülinapomra évek óta túrótortát készítünk, most a változatosság kedvéért sajttorta lett, ami viszont nem változik, az a barack és ribizli díszítésként, hiszen ez érik ilyenkor. Tekintsünk el a némileg ünneprontó ténytől, hogy barackkompótot használtam. A receptet a Süssünk, főzzünk valamit blogon találtam.Hozzávalók:A torta lapjához.200 g zabkeksz80 g olvasztott vajA krémhez:250 g mascarpone500 g ricotta3 dl habtejszín (édesített)150 g cukor10 g zselatin 3-4 ek. vízben elkeverve1 nagy őszibarack kompót feleDíszítéshez:a kompót másik fele1 tasak tortazseléEgy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral. A kekszet két zacskóba téve húspotyolóval összetörjük, majd összekeverjük a vajjal és a forma aljába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül. A sajtokat és a cukrot robottal összekeverjük, a tejszínt felverjük, majd a sajtokhoz adagoljuk. Belekeverjük az olvasztott zselatint. A barack kompót felét félretesszük díszítésnek, a másik felét felkockázzuk és és a krémhez keverjük. A krémet a tortaformába simítjuk, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. A tortazselét a kompót levével készítjük el a tasakon leírtak szerint. A tortát díszítjük, majd leöntjük a tortazselével. Újabb szilárdulás következik. Legjobb egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni a tortát.Save