Hamis sajttorta mindenmentesen

  • 2016.07.11.
  • 0

Nem először készítek “mindenmentes” sajttortát, a tavalyi változat szilvás volt. Ez is egy olyan recept, amelyhez innen-onnan inspirálódtam, aztán létrehoztam a saját változatomat. Ugyanolyan finom krémes, mint az igazi sajttorta, és szerintem senki sem venné észre, hogy cukkini is megbújik benne.Hozzávalók:Tésztához:70 g barnarizsliszt35 g darált dió25 g eritrit1 tojásMindezt összegyúrtam és sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába simítottam.Krémhez:250 g párolt és turmixolt cukkini2 dl kókuszkrém1 tojás1 tojássárgája40 g eritritfél citrom leve és héja1 csapott tk. konjac lisztA cukkinit leturmixoltam, hozzáadtam az összes többit hozzávalót és alaposan elkevertem, hogy ne legyenek benne csomók. 10 percet állni hagytam, hogy  kicsit összeálljon. Az alapra öntöttem és 25 percet sütöttem. A formát csomagoljuk alufóliába vagy tegyük egy nagyobb tepsibe, nehogy kifolyjon a krém. A tetejét most meggyel díszítettem, de bármi kerülhet rá, ami épp érik. (össz. 67 g CH gyümölcs nélkül)