Feketeribizlis sajttorta " Közös Sütés

  • 2016.05.30.
  • 2

Szülinapok, névnapok, torták, gyümölcsök… nyár! Ilyenkor nálunk nagyon összetorlódnak az ünnepek, mindig van alkalom sütni valami finomat. Ha K-val közös programunk van, máris cinkos vigyorral dörzsöljük a tenyerünket: Na és mit sütünk? Valami nehezet! Így készült ez a sajttorta is, bár kifejezetten egyszerűen elkészíthetőnek mondanám. A recept a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából származik, II. évfolyam, 1. szám. Az eredeti mennyiséget feleztük, így egy 18 cm-es kapcsos formát használtunk.A fotózásban Csoki is segítettHozzávalók:Az alaphoz:10 dkg zabkeksz5 dkg puha vaj1 ek. cukorfahéjA krémhez:30 dkg natúr krémsajt vagy vajkrém10 dkg tejföl6 dkg cukor3 tojás1,5 dkg étkezési keményítő (nem értettem, miért kell megjegyezni, hogy étkezési, vagy aki beletenné a ruhakeményítőt?)fél citrom leve és héjakét marék friss vagy fagyasztott feketeribizli vagy bármilyen más bogyós gyümölcsA formát kibéleltük sütőpapírral. A kekszet zacskóba téve húspotyolóval összetörtük (gyorsabb megoldásnak tűnt, mint darálni), összegyúrtuk az alap többi összetevőjével és sütőpapíros alapra simítottuk. 15 percet elősütöttük. A krém összetevőit robottal összekevertük, majd a kissé kihűtött alapra öntöttük. Beleszórtunk egy marék ribizlit. Tanulság, hogy a kapcsos formát nem árt beleállítani egy tepsibe, hogy a krém ne szivárogjon ki. Ezután 50 percet sütöttük. Szeletelés előtt jó egy éjszakát hűtőben pihentetni. Tálalás előtt a tetejére ribizli került. A család szerint ezt a tortát meg lehet ismételni, úgyhogy nem lehet rossz.