Ordás palacsinta torta

  • 2016.03.01.
  • 6

Receptversenyre készült ez a palacsinta torta, ahová a magyar ízvilágból inspirálódó recepteket várnak. Azon gondolkodtam, hogy melyek is azok az alapanyagok, amelyeket a külföldiek nem szoktak ismerni, és az orda is közéjük tartozik. Hogy kicsit feldobjam az egyszerű palacsintát, torta formájában készítettem el. 18 cm-es tortaformában készült.Palacsintához:1 tojás6 ek. teljes kiőrlésű liszt1 ek. cukortejszódavízcsipet sóolaj a sütéshezA tojást elkevertem a cukorral, liszttel, majd a tejjel csomómentesre kevertem. Végül annyi szódavízzel hígítottam fel, hogy sűrűn folyó tésztát kapjak. Kiolajozott serpenyőben sütöttem meg őket.Töltelékhez:300 g orda3 ek. cukor1 tojás1 tk. friss vagy fagyasztott kaporAz ordát villával összetörtem, majd belekevertem a többi összetevőt.Öntethez:1 tojás100 ml főzőtejszín2 tk. mézAz öntet alapanyagait összekevertem.A palacsintákat megkentem az ordás krémmel, felcsavartam és a sütőpapírral bélelt tortaformába fektettem le őket csigavonalban. Végül ráöntöttem az öntetet és közepes lángon fél órát sütöttem.