Cukkinis-sajtos alapú gluténmentes minipizzák

  • 2016.02.01.
  • 9

Készítettem már cukkinis pizzát, de ez most felülmúlta azt mind íz, mind megjelenés szempontjából. Az első változat hajdinaliszttel és sajt helyett élesztőpehellyel készült. Könnyen csomagolható, magunkkal vihető ebéd.Hozzávalók 4 minipizzához:1 nagyobb cukkini reszelve (250 g)100 g reszelt sajt100 g barnarizsliszt1 tojássó, pizza fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom)1 tonhalkonzervparadicsomszószA reszelt cukkinit összekevertem a reszelt sajt felével és a tojással, majd hozzáadtam a lisztet és egy kis sót. Sütőpapíron 4 minipizzát formáztam belőle, megraktam tonhallal, megszórtam a maradék reszelt sajttal és a fűszerekkel. 20 percet sütöttem, tálalás előtt paradicsomszószt tettem rá. (Össz. 85 g CH,  21,25 g CH/db.)