Marcipános trüffel (Közös főzés 3)

  • 2016.01.03.
  • 1

Nem mással kezdtük az új évet, mint egy jó kis csokizással! Eredetileg szilveszter estére terveztük a trüffelgyártást, de végül a jóllakottság megakadályozott ebben, így január 1-én került rá sor.Hozzávalók:Alap massza:200 g feketecsoki1 dl tejszínÍzesítés (kihagyható, bármilyen fűszerrel variálható, pl. narancshéj, chili, darált magvak):50 g marcipán1 kis marék mazsolafahéj, szegfűszegA csokit apró darabokra törtük, majd összeolvasztottuk a tejszínnel. Szabályosan gőz fölött ajánlott olvasztani, de most közvetlenül kis lángon olvasztottuk és nem égett oda. Ezt fűszereztük, beleaprítottuk a marcipánt és beleszórtuk a mazsolát. Tálcára öntöttük, majd kb. 2 órát hűtőben állni hagytuk. Ezután kézzel 2 cm-es golyókat gyúrtunk belőlük és kakaóporba forgattuk. Ez állítólag kicsit száraz lett, ki lehet próbálni kókuszreszelékkel vagy tört mandulával, dióval, pisztáciával.