Kakaós müzli házilag

  • 2015.09.18.
  • 8

Eddig nem igazán fordult meg a fejemben, hogy müzlit is készíthetnék. Most viszont ráakadtam erre a paleo kakaós ropogós müzli receptre és ki kellett próbálnom. Persze kicsit másképp. Házi, fahéjas kókusztejjel tálaltam reggelire.Hozzávalók 3 adaghoz:10 g lenmagpehely (itt beszerezhető)10 g chia mag (itt beszerezhető)1,5 dl langyos víz25 g kókuszolaj (itt beszerezhető)50 g barnarizsliszt20 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető)20 g kakaópor (vagy karobpor)50 g mandulaliszt (itt beszerezhető)30 g eritrit (itt beszerezhető)fahéjA lenmagpelyhet és a chia magot beáztattam a kókuszolaj és víz keverékébe 30 percre. Utána hozzákevertem a többi összetevőt, jól összegyúrtam és hűtőbe tettem, hogy megkeményedjen. Sütőpapíros tepsibe morzsoltam és 25 perc alatt megsütöttem. (össz. 66 g CH, 22 g CH/adag)