Tonhalas csiga (glutén-, tojásmentes)

  • 2014.03.10.
  • 0

A glutént nem tartalmazó tésztáknál a legnagyobb kihívás a a péksüteményszerűségek előállítása anélkül, hogy szétessen, kiváltképp tojás nélkül. Viszont nem lehetetlen, hála az útifű maghéjnak, ami egy csodálatos kis alapanyag.Hozzávalók:-65 g barnarizsliszt (most darált rizs)-30 g kókuszreszelék-30 g szezámlisz (most darált szezámmag)-12 g útifű maghéj vízben zselésítve-kurkuma-só-szódabikarbóna-tonhalkonzerv Zselésedni hagytam a maghéjat, ledaráltam, amit kellett és a száraz részt összekevertem. A zselé segítségével összegyúrtam és szilikonos lapon kézzel kilapítottam kb. 20-szor 20-as négyzet formájúra. Rátettem
a tonhalat és feltekertem. 8 csiga lett belőle (összesen 60 g CH).