Szabolcsi almás máktorta, országtorta 2012 -paleo

  • 2014.02.20.
  • 9

Már régebb összegyűjtöggettem az országtorták receptjeit, előbb-utóbb mindegyiket kipróbálom kisebb-nagyobb módosításokkal. Az almás máktorta tűnt elsőre a legegyszerűbbnek, olyan hozzávalókkal, amik ilyenkor tél végén is könnyen beszerezhetőek.Hozzávalók:Piskótához:-3 tojásfehérje felverve-20 g eritrit-150 g darált mák-3-4 ek. víz vagy kókusztejA mákot összekevertem a vízzel és egy kis kókusztejjel, majd feleforgattam az eritrittel felvert tojásfehérjébe. Sütőpapírra három kört rajzoltam és ezeke eloszlattam a tésztát, majd megsütöttem.Krémhez:-3 tojássárgája-200 ml kókusztek-30 g eritrit-2 tk. útifű maghéjPudingos állagú krémet főztem, majd kihűtöttem.-almalekvár vagy reszelt alma (nálam 380 g házi, fűszeres, mindenmentes almalekvár)-fél alma a díszítéshez-fél citrom leve az alma áztatásához Összeállítás:Miután kihűlt a piskóta és a krém is, egy piskótalapra rákentem az almalekvárt. Erre jött a következő lap, majd a krém fele, az utolsó lap és a krém másik fele. Az almát cikkekre vágtam és citromleves vízbe áztattam, hogy ne barnuljon meg.Összesen 62 g CH-ot tartalmaz, ha 8 kis szeletre vágjuk, akkor egyenként 7,75 g-ot.