Glutén- és cukormentes bájgli főpróba (kölessel és mandulaliszttel)

  • 2013.12.07.
  • 4

Már rég tudom, hogy a bájglipitéhez hasonló tésztával akarom elkészíteni a bájglimat. Nem szerettem volna, hogy akkor derüljön ki, hogy szétesik, megreped, nem lehet feltekerni, mikor már élesben készíten, így tettem egy próbát. Meggyőző az eredmény. :)Hozzávalók:-70 g darált köles-50 g mandulaliszt-22 g eritrit-35 g vaj-1 tojás-1 csipet szódabikarbóna-1 kk. fahéjÖsszegyúrtam és folpackon kinyújtottam.Töltelék:-100 g darált dió-14 g xilit-3 ek. kókusztej-citromhéjA tésztára kentem
és a folpack segítségével feltekertem. Könnyen ment. Most nem kentem le tojással a tetejét, de a végső verzió le lesz kenve. Kb. 25 percet sütöttem. 77,63 g CH van benne, de ez még csökkenthető, ha növeljük a mandulaliszt arányát a kölessel szemben.