Marcipános bon-bon szaloncukor helyett, próba

  • 2013.12.01.
  • 6

Már tavaly is sk. marcipános szaloncukrom volt, de akkor még nem volt szilikon bon-bon formám. Most tettem vele egy próbát, 15 db-ot készítettem.Hozzávalók:-4o g darált mandula-2o g eritrit-2 kk. mandulaaroma (elhagyható)-1 ek. vízEzt összegyúrtam, ebből lett a marcipán.-5o g eritrites-steviás csoki-1 tk. kókuszolajÖsszeolvasztottam. Kikentem a forma mélyedéseit, hűtőbe tettem, majd mikor megdermedt, belenyomkodtam a marcipánt. Rájöttem, hogy jobb egy-egy kis golyót beletenni, mert úgy jobban körül tudja venni a csokikéreg. Ezután a tetejére csokit öntöttem, majd újra vissza a hűtőbe. Még vannak apróbb hibák, de így is szép fényes, 'igazis' bon-bonokat kaptam. Karácsonyra 3 adagot készítek majd magamnak, marcipánosat és kókuszosat. A hagyományos csomagolási technikát fogom alkalmazni: rojtozott szélű zsírpapírba és alufóliába csomagolom. Egy darabban 1,28 g szénhidrát van.