Csúsztatott palacsinta, avagy gyermekkorom íze (SAD 17. forduló)

  • 2013.08.12.
  • 8

Sokat gondolkoztam, hogy mi lehet az én gyermekkorom meghatározó íze. Ez nehéz kérdés, mert nem voltam soha egy nagyevő, na meg a gyermekkorom sem volt valami messze. Igazából még nem is ért véget. :) Aztán jött a megvilágosodás. Nagymamám csúsztatott palacsintát készített, amiből én nem ettem, de rájöttem, hogy ez az! Ez olyan igazi nagyszülőnél vakációzós, strand után evős finomság. Persze muszáj volt kicsit belenyúlnom a receptbe, hogy diétásabb legyen (már amennyire ez ennél megoldható). Íme:Hozzávalók:-tojás-50 g krémsajt-180 g tk liszt-70 g xilit-200 ml tejszín-200 ml víz-sóA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a xilittel és a sóval felverjük. A többi összekeverjük és lassan a habhoz adagoljuk. Nem fordítva! Ezzel én már egyszer megjártam, a fehérje csak úszott a krém tetején, nem akart összekeveredni vele. Megsütjük a palacsintákat, de csak az egyik oldalukat. Egymásra rétegezzük, a habos részül van felül, erre darált diót szórunk.A recepteket még 20-áig lehet beküldeni. http://devel.zsofivagyok.hu/node/27