Zöldborsós, juhtúrós felfújt

  • 2013.07.17.
  • 9

Nagyon elkészíteni, de nekem nagyon-nagyon ízlett. Szerintem még vendégek elé is tehető.Hozzávalók:-230 g zöldborsó-200 g tk liszt-nagy marék túró :)-só, pizza fűszerkeverék (bazsalikom, oregáno stb. )-3 tojás + 1 fehérje-paradicsompaszta-tej/tejszín/tejföl/víz A borsót, a lisztet, a túrót és a tojások sárgáját összekeverjük, fűszerezzük és a folyékony összetevővel megfelelő állagúra hígítjuk. Ez azt akarja jelenteni, hogy nem szabad száraz liszt maradjon benne. Én most kb. 2 ek tejszínt tettem bele, a többi víz volt. A fehérjéket felverjük és beleforgatjuk a masszába. Kivajazott tálba öntjök, a tetejét megszórjuk még egy kis túróval vagy sajttal, leöntjök paradicsompasztával és megszórjuk fűszerrel. Én a legnagyobb lángon 40 percet sütöttem.
És desszertnek egy csokifagyi krémsajttal, kakaóporral, tejszínnel, vízzel és xilittel. Az arányok bárhogy variálhatóak. Ez itt 1,6 g CH-ot tartalmaz.