Krémsajtos medvehagymaleves, zöldborsós zabpehely, mangókrém

  • 2013.05.26.
  • 6

Ez a mai ebédem.Leves:-1 csokor medvehagyma-kb. 1/2 l víz-zöldségleves alaplé
(ha lehet, nem kockából, de én el akarom használni, ami van, hogy aztán többet ne vegyek)-120 g krémsajt-100 g apró zabpehely Elvileg a medvehagymát apróra kellene vágni és úgy belefőzni a levesbe, de nekem nem sikerült, mivel fagyasztottat használtam és nem sikerült felvágnom. Így egyben belefőztem a levesbe, és mivel így ehetetlen lett volna, utána kivettem. Így inkább csak medvehagyma ízesítésű lett a sajtkrémleves. A zabpelyhet utólag tettem bele. Ha jól megszívja magát, akkor nagyon finom krémes lesz.A kép nem egy nagy szám. Második:-zöldborsó-zabpehely-1 tojás-fűszerek
A borsót megfőztem, leszűrtem és pépesítettem. Hozzáadtam a zabpelyhet, a tojást és megsütöttem, mint a rántottát, közben fűszereztem. Jó alternatívája a sültkrumplinak. :)Desszert:-150 g pépesített mangó-50 g vajkrém-100 ml tejszínből tejszínhabMindez összekeverve és megsütve, fahéjjal szórva, eperrel díszítve. És még természetes édesítőre sincs szükség!