Samoa szelet tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.09.23.
  • 9

Nagyon finom desszert, de igen tömény, apró kis kockákra éredemes felvágni. Az alapja shortbread szerű, a krém pedig datolyából készül karamell pirított kókusszal és az egészet még megkoronázza a csoki. Hozzávalók az alaphoz: (kb. 22x 20 tepsihez)12 dkg nyílgyökérpor8 dkg napraforgómag darálva5 dkg kókuszliszt3 dkg arany lenmag darálva2-3 ek. eythritol (porcukor állagú) 1 tk. vaníliás édesítő1/4 tk. só1/4 tk. sütőpor10 dkg puha vagy folyékony kókuszolaj0,5 dl angyos paleo tejA töltelék hozzávalói:20 dkg datolya (mag nélkül mérve)2,5 dl forró víz2 nagy ek. tápióka keményítő1/4 tk. só12 dkg kókuszreszeék pirítvaA tetejére:3-4 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)1 ek. kókuzolaj Az alaphoz a száraz hozzávaókat vegyítsd el, add hozzá a kókuszolajat és a tejet, keverd el simára, kicsit nedves lesz a tészta. Simítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ndeves kézzel simítsd el a tetejét, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 15 percig, amikor a széle elkezd barnulni, akkor jó. Vedd ki, hagyd teljesen kihűlni. A töltelékhez a kókuszresezeléket egy száraz serpenyőben pirítsd meg, közben kevergesd. Amikor az egész szép aranyszínű, tedd fére hűlni. A datolyát öntsd fel forró vízzel, hagyd állni 5 percig, botmixerrel pürésítsd. Tedd egy kis fazékba, add hozzá a tápióka keményítőt, a sót és alacsony lángon kevergetve főzd kb 5-8 percig. Amikor kezd nyúlós lenni, akkor jó. Keverd hozzá a pirított kókuszt és simítsd a tészta tetejére, hagyd kihűlni. A csokit olvaszd fel a kókuszolajjal, hűtsd vissza, amir már sűrű, akkor kiskanállal csíkozd be a tetejét, hagyd megdermedni, amjd vágd kis kockára.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.