Mangós kókuszgolyó - vegán, paleo

  • 2016.09.04.
  • 4

Kókuszgolyó most egy picit más formában, sok friss gyümölcsből készült, megbolondítva kevés kardamommal. Finom lett, gyerekek gyorsan el is tüntették az egészet. A mangónak
jó érettnek, puhának kell lennie, az édesítés pedig függ a gyümölcsök édességétől, sajnos a legtöbb üzletben kapható mangó alig édes. A török boltban szoktam venni pakisztáni mangót, ilyen, mint a képen és ez eddig a legfinomabb mangó, amit kóstoltam., a bolti zöldes mangó meg sem közelíti, olyan édes, nem kell hozzá édesítő.Hozzávalók:40 dkg
mangó pürésítve (mag és héj nélkül mérve)6 dkg gari (cassava dara)8 dkg kókuszreszelék darálva1/2 tk. őrölt kardamom 1 nagy ek. útifűmaghéj
édesítő, ha szükséges+kókuszreszelék a forgatáshozA mangót hámozd meg, vágd ki a magját és turmixgépben pürésítsd. Öntsd egy kisebb fazékba, add hozzá a garit, a kókuszreszeléket és a kardamomot, alacsony lángon kevergetve főzd sűrűre, ez kb 5-8 perc. Ha szükséges adhatsz hozzá édesítőt is. Húzd le a tűzről, add hozzá az útifűmaghéjat, keverdel alaposan, majd tedd hűtőbe 1 órára legalább. Formázz kis golyókat és forgasd meg kókuszreszelékben és már eheted is, a maradékot tárold hűtőben.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.