Karamelles vanílias Magnum jégkrém tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.09.03.
  • 5

A csoki bevonat nélkülTojás nélküli nagyon finom Magnum jégkrém utánzat. Egyszerű elkészíteni, nem kell főzni az alapot, gyerekekkel érdemes kipróbálni. A csokiburkot hagyhatod díszítés nélkül vagy megszórhatod csokireszelékkel, mandulával, darabos dióval, stb...Hozzávalók:10 dkg kesudió1,2 dl mandulatej (más paleo tej, kókuszkrém is jó1 vaníliarúd magjai3 ek. erythritol (por alakú)A karamell réteghez:10 dkg datolya (mag nélkül mérve)1,2 dl forró víz1 ek. tápióka keményítő1 ek. kókuszolaj A csoki bevonathoz:12 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)3 dkg kókuszolaj+a díszítéshez: szeletelt vagy darabos mandulareszelt csoki
A kesudiót áztasd be annyi vízbe, ammennyi ellepi, legalább 4-5 órára, de akár egész éjszakára is így hagyhatod. Ezután szűrd le a vizet róla, tedd be turmixgépbe, add hozzá a többi hozzávalót és keverd teljesen simára. Öntsd jégkrém formákba, nekem 5 kisebb darab lett belőle, pár kanál marad ki, azt megettem, mert magában is nagyon finom. Fagyasztd le a jégkrémeket, A karamell réteghez a datolyát öntsd fel forró vízzel, hagyd állni 10 percet, majd add hozzá a tápiókát és botmixerrel pürésítsd. Tedd egy kis fazékba és lassú tűzön kevergetve sűrítsd be, kb 5-6 percig tart, olyan nyűlós karamelles állaga lesz. Keverd hozzá a kókuszolajat, majd tedd félre hűlni. Ha jégkrémek megfagytak vedd ki őket a formából, tedd egy sütőpapíros tálcára, a karamellkrémet kend rá a tetejükre, tedd vissza a fagyasztóba fél órára. A csokit a kókuszolajjal együtt olvaszd fel, majd hűtsd le. A karamellel bevont jégkrémet tedd a csoki fölé, kanállal csurgasd rá a csokit minden oldalon, a csoki gyorsan ráfagy. Én két rétegben tettem rá csokit, hogy jó vastag legyen, de lehet csak egyben is. Mielőtt a második réteg megdermedne szórd rá a mandulát vagy a reszelt csokit, de hagyhatod díszítés nélkül is. Tedd vissza a fagyasztóba vagy fogyaszd azonnal.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.