Karamelles keksz tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.09.15.
  • 0

Isteni finom ízű keksz, nem ropogós, inkább omlós és szerintem tényleg karamell íze van.Hogy meddig áll el, azt sajnos nem tudom, mert becsomagoltam a fiamnak, mikor ment vissza az egyetemre.Hozzávalók:8 dkg datolya (mag nélkül mérve)1/2 tk. szódabikarbóna 0,5 dl forró víz6 dkg kókuszolaj2 ek. datolya szirup (lehet méz is a nem vegánoknak, vagy más hasonló szirup)1tk. citromlé 3 dkg erythritol 15 dkg darált mandula3 dkg nyílgyökérpor3 dkg gesztenyeliszt8 dkg kókuszreszelék darálva1/2 tk. paleo sütőpor 1 tk. vaníliás édesítő1/4 tk. só+a tetejére pár ek.
szeletelt mandula
(opcionális)A kimagoyott datolyát öntsd fel forró vízzel, add hozzá a kókuszolajat, a datolyaszirupot, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Öntsd egy kis fazékba, alacsony lángon kevergetve karamellizáld, 3-4 percig, de figyelj rá, ne égjen oda. Húzd le a tűzről, keverd bele a citromlvet, majd az elvegyített száraz hozzávalókat is add hozzá, keverd el. Hagyd langyosra hűlni, majd formázz diónyi kis golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, lapítsd le. A tetejére tehetsz szeletelt mandulát, picit nyomkodd bele. Előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig, majd rácson hűtsd ki.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.