Görögdinnye granita - paleo

  • 2016.09.03.
  • 9

Nem nagy szám, de igazán finom nyári hűsítő, főleg, ha nem szerencsésen választottál dinnyét. Nem most készült, nálunk már rég nincs kánikula. A töröknél vettem dinnyét, azt mondta a tulajdonos, hogy ez isteni finom, igazi görög dinnye. Valóban édes volt, de túlérett, kásás, nekem élvezhetetlen, de ahhoz nagyon drága, hogy csak úgy kidobjam. Granita formában viszont nagyon finom volt, egy forró nyári napon ezt kanalaztuk egész nap.Hozzávalók:1/2 görögdinnye1/2-1 lime levepár szál citromfű (menta is jó)A görögdinnye piros húsát kanalazd ki, add hozzá a lime levét, turmixold le. Ha nem elég édes a dinnye, akkor adhatsz hozzá pár evőkanál édesítőt is. A citromfű leveleket vágd apróra, keverd a dinnyéhez, öntsd egy lapos edénybe és tedd be a fagyasztóba. Óránként villával keverd át , legalább 4-5 óra fagysztás kell neki. Ha erre nincs időd, akkor hagyd megfagyni, majd miután kivetted, hagyd olvadni 10-15 percet és késes robotgéppel törd össze. De jégkrémet is készíthetsz belőle, gyerekek nagyon szeretik.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide