Cukkinis szalonnás gofri - paleo

  • 2016.09.19.
  • 0

Hétvégi ráérős kényeztető reggeli, leagalábbis nálunk az volt kettőnknek, de bármilyen étkezésre tökéletes. Nagyon finom, ha nincs gofrisütő, akár kisebb palacsintáknak is ki lehet sütni. Hozzá savanyúság, saláta és délutánig biztosan ki lehet húzni vele.Hozzávalók: 2-3 személyre3 tojás0,5 dl vízsó, bors ízlés szerint8 dkg cassava/manióka liszt (nem gari!!)2-3 szelet szalonna apróra vágva1 kisebb fej hagyma apróra vágvakb 20 dkg cukkini nagyobbra reszelvepár szál kapor vagy petrezselyem apróra vágva (lehet más zöldfűszer is )A szalonnát serpenyőben süsd ropogósra, majd szedd ki és tedd félre, a visszamaradt zsíron süsd meg a hagymát. A cukkinit reszeld le, hagyd állni kicsit, ha sok levet enged, akkor nyomkodd ki. A tojásokat verd fel, add hozzá a vizet, sót, borsot, keverd csomómentesre a cassava liszttel. Keverd bele a sült szalonnát, hagymát a zsírral együtt és a zöld fűszereket. Forró gofri sütőben süsd szép aranysárgára, 4-5 percig. Frissen tálald salátával, savanyúsággal.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.