Cukkinis pizzatészta tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.09.07.
  • 5

Duplán cukkinis pizza, a tésztája is cukkinis, meg a feltét is cukkinis, ezt mindenki szereti nálunk, még s lányom szerint is finom, igaz ő nem cukkinit kért rá. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, bármit lehet rá pakolni, kinek mi a kedvence.Hozzávalók: (2 db. kisebb pizza vagy 1 nagy)30 dkg cukkini kockára vágva (tisztítva mérve, hámozva, nagyobb magok nélkül)1,5 dl forró víz1 ek. citromlé1/2 tk. só15 dkg cassava liszt/manióka liszt 8 dkg nyílgyökérpor4 dkg tápióka keményítő 3,5 dkg arany lenmag darálva1 tk. szódabikarbónaA cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és a forró vízzel együtt turmixold le. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend le vékonyan kókuszolajjal, borítsd rá a masszát és kanállal simítsd el, lehet kör alakú, lehet négyzetes, ahogy tetszik, vékonyabb, vastagabb, ízlés kérdése.. Tedd előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőbe, süsd kb 18-20 percig, majd vedd ki,
kend meg tetszőleges pizzaszósszal, tedd rá a feltétet. Tedd vissza a sütőbe és süsd még 5-6 percig, ha van felső grill funkciód, akkor kapcsold be azt is. Nyers húst, kemémyebb zöldségeket elő kell sütni, pirítani és úgy tenni a pizzára. Ezen a feltét fokhagymás kesudiós cassava darás krém vegán sajttal, pirított cukkini, pirított gomba, szalámi, paradicsom.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.