Savanyított cukkini - paleo

  • 2016.08.28.
  • 8

Tényleg ipari mennyiségű cukkinim termett, még sosem próbáltam savanyítani, de miért is ne. Tartósítószer nélkül tettem el, remélem nem lesz semmi baja. Finom lett nagyon, lehet, hogy vegyes savanyúségot is késztek belőle. A recept csak körülbelüli, mindenki azt tesz hozzá, amit szeretne, lehet variálni a fűszereket. Hozzávalók:kb. 3 kg cukkini, lehetőleg vgyesen, több színűkb 2 liter víz3-4 dl fehérbor ecet3 tk. só1tk. citromsav 25-30 dkg erythritol1 kisebb fej fokhagyma5-6 babérlevél1 nagy csokor kapor2-3 chili paprika
2 ek. mustármag

A cukkiniket alaposan mosd meg, vágd 4 részre hosszában, a nagyobbak magházát távolítsd el. Szeleteld kb 2 mm vastagra, én robotgéppel csináltam, percek alatt kész volt. A chilit szeleteld fel, (de hagyhatod egészben is), felváltva tedd alaposan kimosott, csírátlanított üvegekbe a cukkinivel együtt. forrald fel a vizet, add hozzá az ecetet, sót, édesítőt, kóstold meg, még alakíthatsz rajta saját ízlésed szerint.Keverd bele a citromsavat, szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, mustármagot és a kaprot apróra vágva. Pár percig forrald, majd óvatosan merd rá a cukkinira. Zárd le az üvegeket és tedd dunsztba, hagyd ott kihűlni, majd hűvös sötét helyen tárold. Felbontás után hűtőben tárold.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.