Répás cukkinis tojásszelet - paleo

  • 2016.08.20.
  • 3

Reggelire készítettem ezt a finom zöldséges szeletet, de nagyon sok lett, én ebédre is ezt ettem, a maradékot meg másnap szendvicsekbe csomagoltam. Magas edényben sütöttem, de jobb, ha kicsit nagybb és alacsonyabb a sütőforma, mert így nagyon hosszú a sütésidő. Egyébként nagyon finom, salátát ettem hozzá, hús nem hiányzott, de köretnek is nagyon finom lehet bármilyen sült húshoz.Hozzávalók:2 db kisebb cukkini nagylyukű reszelőn reszelve2 db sárgarépa reszelve1 db kisebb vöröshagyma apróra vágva2 gerezd fokhagyma zúzva5 tojás1 tk só5 dkg cassava/manióka liszt3 dkg nyílgyöképor1-2 nagy ek. nemes élesztőpehely, nutritional yeast (opcionális) 1 kis csokor kapor apóra vágvaA zöldségeket keverd össze a kaporral. A tojásokat verd fel, add hozzá a sót, a liszteket, az élesztőpelyhet és keverd csomómentesre. Az élesztőpelyhet hagyd ki, ha nincs,
nekem van otthon, mert a vegán sajtot ezzel készítem, recept itt található hozzá. Öntsd a keveréket egy nagyobb szilikonos kenyérformába vagy sütőpapírral bélelt formába, de akár egy laposabb tepsit is használhatsz. A sütési idő nekem 170 fokos légkeveréses sütőben 45 perc volt, de ez függ a sütőformától. Akkor jó, ha kívül szép aranysárga és belül is megszilárdult. Hagyd hűlni 10-15 percet, majd szeleteld.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.