Narancsos mákos torta szederkrémmel, csokimázzal tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.08.29.
  • 3

Az egyik legfinomabb vegæn paleo torta, amit az utóbbi időben készítettem, nemcsak szerintem, hanem az egész család szerint. Még Angi is azt mondta, ez nagyon finom és kért még. Nagyon egyszerű elkészíteni és bármilyen ünnepi alkalomra is tökéletes, nálunk szülinapra készült.
Hozzávalók:2 dl langyos mandula tej (más paleo tej is jó)15 dkg cukkini vagy tök, hámozva, mag nélkül2 narancs reszelt héja (lehetőleg kezeletlen narancs)1 narancs leve6 dkg kókuszolaj olvasztva20 dkg kesudió darálva (vagy blansírozott mandua)12 dkg nyílgyökérpor3 dkg arany lenmag darálva3 dkg tápióka keményítő3 dkg kókuszliszt3 dkg mák, egész szemes, nem darált1/4 tk. só12 dkg erythritol (porcukor állagú)1 tk. szódabikarbóna1 tk. paleo sütőporA krém hozzávalói:2 dl mandulatejszín behűtve (más paleo tejszín, vagy kókuszkrém is jó)1 dl szederlekvár (cukor nélküli)A bevonáshoz:10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)1 nagy ek. kókuszolaj2 ek. mandulatejA langyos paleo tejet, a cukkinit, az olvasztott kókuszolajat és a narancslevet tedd turmixgépbe és keverd teljesen simára. Öntsd egy tálba, add hozzá az elvegyített száraz hozzávalókat és keverd el alaposan. Öntsd egy 23 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd
kb. 35-40 percig, majd hagyd hűlni a formában 10 percig. Borítsd rácsra és hagyd kihűlni teljesen. Ha kihűlt, óvatosan vágd ketté keresztben, kicsit tartottam tőle, de szépen ketté tudtam vágni 2 lapra. A mandulatejszínt keverd el a szederlekvárral és kend rá az lasó lapra, tedd rá a felső lapot. A csokit, a tejet és az olajat tedd egy kis fazékba, lassú tűzön kevergetve olvaszd össze, majd vond be vele a tortát. Tedd hűtőbe 1-2 órára, szeletelve tálald.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.