Feketeribizlis citromos muffin tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.08.14.
  • 7

Nálunk rengeteg bogyós gyümölcs termett idén is, áfonyát is gyűjtöttem az erdőben,
rengeteg desszert készült és ettük csak magában is, mostmár tele van a fagyasztóm is. Ez inkább reggeli, tízórai muffin, de desszertként is ehető persze. Egyszerűen és gyorsan elkészül, feketeribizli helyett bármilyen gyümölccsel megsüthető.Hozzávalók:
10 dkg nyílgyökérpor5 dkg cassava/manióka liszt5 dkg kókuszliszt1 ek, darált chia mag2-3 ek egész mák1 tk. paleo sütőpor1/2 tk. szódabikarbónacsipet só1 citrom reszelt héja12 dkg erythritol (porcukor állagú) (ízlés szerinti mennyiség)1 tk. vaníliás édesítő3 dl langyos paleo tej (a fele lehet víz is)fél citrom leve4 ek folyékony kókuszolajkb 15-20 dkg feketeribizliA száraz hozzávalókat vegyítsd el egy tálban, a feketeribizli kivételével a többi hozzávalót is keverd össze, majd add a száraz hozzávalókhoz és alaposan keverd össze. Végül a ribizlit is forgasd bele, adagold szilikonos muffintepsibe, nekem pontosan 12 darab lett ebből a mennyiségből. A szilikonos formát nem szükséges kikenni, de én azért át szoktam törölni egy olajos törőkendővel használat előtt. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 20-25 percig. Hagyd hűlni a muffinokat a formában 5 percig, majd óvatosan vedd ki őket és rácson hűtsd ki teljesen.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.