Datolyás kesudiós keksz tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.08.22.
  • 6

Vettem egy hatalmas csomag natúr datolyát a török zöldségesben, le volt árazva nagyon, aztán otthon kiderült, hogy talán azért, mert eléggé száraz. De egyébként nincs semmi baja, beáztatom használat előtt és teljesen szuper. Most ezt a finom puha kekszet sütöttem belőle, nagyon kellemes az íze és az állaga is, rekordidő alatt elfogyott, mindenkinek nagyon ízlett.Hozzávalók:15 dkg datolya (mag nélkül mérve)1 dl forró víz1/2 tk. szódabikarbóna 1 tk. citromlé10 dkg kesudió darálva3 dkg nyílgyökérpor
3 dkg gesztenyeliszt1 ek. chia mag darálva 1/2 tk. paleo sütőpor1 tk. vaníliás édesítő5 dkg csoki apróra vágva v. csoki chips (tej-, cukor- és
szójamentes) (opcionális)+pár ek. erythritol, ha szükséges, szerintem a datolya elég édes és nem szükségesA datolyát tedd egy magasfalú edánybe, add hozzá a szódabikarbónát és öntsd fel forró vízzel. Add hozzá a citromlevet, keverd el és hagyd állni 5-10 percig, majd botmixerrel pürésítsd. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, keved a datolyapüréhez, végül add hozzá a csokit is és keverd össze. Kanállal adagolj kis halmokat sütőpapíros tepsire, igazítsd egyenletes formára. Hagyj ki kis helyet a kekszek között, mert kicsit megnőnek és szétterülnek. Előmelegített légkeveréses sütőben 160 fokon süsd kb. 12 percig. Hagyd a kekszeket a tepsin hűlni 5 percet, majd spatulával emeld át őket rácsra és hagyd teljesen kihűlni. Ne csodálkozz, ha hűlés közben
fogyatkozik a darabszám. Nálunk frissen elfogyott, de dobozban eltartható sokáig. Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.