Pikáns lime-os kapribogyós karaj - paleo

  • 2016.06.08.
  • 4

Szeretem a különleges ízvilágú ételeket, a család általában vegyesen fogadja az ujdonságaimat. Ez most ízlett még Anginak is, de a kapribogyót leturkálta róla, mert szerinte az ehetetlen. Gyorsan elkészülő nyárias fpétel, csirkeből, pulykából is finom.Hozzávalók:0,6 kg sertéskaraj vékonyra szeletlevesó, bors3 ek. nyílgyökérpor 2-3 ek. kókuszolaj v. zsír2 salotta hagyma apróra vágva1 dl víz1-2 ek.coconut aminos (szójaszósz helyett)1 lime leve1 tk. méz3 ek. kapribogyó pár szál petrezslyem apróra vágva
A húst vágd nagyon vékony szeletekre, de akár vékony csíkokra is felvághatod, sóval és borssal dörzsöld be mindkét oldalát. A szeleteket forgasd meg nyílgyökérporban, majd kevés zsíron süsd meg mindkét oldalukat, tedd félre egy tányérra. Pótold a zsiradékot, ha szükséges, dinszteld meg a hagymát, add hozzá a kapribogyót, majd a vízzel elkevert coconut aminost, a lime levét és a mézet is. Forrald össze, tedd vissza a húst a serpenyőbe, forrald át az egészet. Szükség esetén még sózd, borsozd, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald. Köretnek saláta, karfiolrizs, párolt, sült zöldségek egyaránt passzolnak.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.