Diós brookie keksz - paleo

  • 2016.06.09.
  • 9

Isteni finom csokis kekszet sütöttem, brookie névre hallgat, ami a brownie és a keksz kersztezése tulajdonképpen. Nem szépségdíjas, egyszerű csokis keksz, az íze és az állaga viszont nagyon finom. A recept átalakítva a Masterchef Australia idei évadjából származik. Hozzávalók:20 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)4 dkg kókuszolaj4 dkg gesztenyeliszt2 dkg mandulaliszt1 ek. cukrozatlan kakaópor1/2 tk. paleo sütőpor1 /4 tk. só 2 tojás8 dkg erythritol1 tk. vaníliás édesítő8 dkg dió durvára vágva (opcionális, lehet más dióféle vagy aszalt gyümölcs is)A csokit és a kókuszolajat vízgőz felett olvaszd meg, majd hűtsd vissza kicsit. A tojásokat az édesítővel keverd habosra, mixerrel, 2-3 percig. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, majd a csokival együtt keverd a tojásokhoz. A diót darabold fel és ezt is keverd bele. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit, kanállal adagolj kis halmokat a masszából. A legegyszerűbb 2 kanál segítségével dolgozni. Nem lesznek túl szépek és látványosak, de isteni finom. Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben süsd kb.
8-10 percig, melegen még puha kívül, ne mozgasd, hanem hagyd a sütőpapíron hűlni. Ne süsd túl, többször ellenőrizd, akkor jó, ha kívül roppanós és belül puha.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.