Kókuszos mákos keksz liszt nélkül - paleo

  • 2016.05.07.
  • 0

Villámgyors és nagyon finom keksz receptet hoztam ismét. Liszt nélkül, maradék tojásfehérjéből készült, bekeveréssel, sütéssel együtt 20 perc alatt megvan. Nem túl látványos, de annál finomabb, egyetlen baja, hogy nem túl sok, 16 darab kisebb keksz lett belőle, ami nálunk nem tart sokáig. A recept a nagyon népszerű diós kakaós keksz receptje átalakítva.
Hozzávalók:3 közepes tojásfehérje15 dkg őrölt kókuszreszelék3 dkg őrölt mák 6 dkg erythritolcsipet só1 tk. reszelt citromhéj A mákot és a kókuszreszeléket is daráld meg. Keverd el a sóval, citromhéjjal és az édesítővel. Keverd hozzá a tojásfehérjéket, nem kell felverni, csak keverd el simára az egészet. Kanállal tegyél kis halmokat egy sütőpapíros tepsire, 170 fokos sütőben 12-14 perc alatt süsd meg őket. Hagyd a papíron hűlni kicsit, majd tedd rácsra ás hűtsd ki teljesen. Nem túl édes keksz, de szerintem pont így jó, persze
ízlés szerint tehetsz bele több édesítőt.





Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.