Citromos zöldspárgás csirke - paleo

  • 2016.05.25.
  • 0

Nagyon szeretem a spárgát, nálunk általában csak zöldet lehet kapni, biztosan nem szeretik pucolni a fehéret a norvégok. Nagyon gyorsan elkészíthető és isteni finom csirkét készítettem most vele citromos ízesítéssel. Köretnek karfiolrizs volt hozzá, de más párolt zöldség is passzol hozzá.Hozzávalók:60 dkg csirkemellfilé csíkokra vágvasó, bors2-3 ek. kókuszolaj vagy zsír1 kisebb póréhagyma apróra vágva50 dkg zöldspárga aprítva4-5 gerezd fokhagyma zúzva
A szószhoz:0,5 dl coconut aminos (szójaszósz helyett)0,5 dl vízfél citrom leve 3 ek. nyílgyökérpor1 tk. reszelt citromhéj (opcionális)A csirkemell csíkokat sózd, borsozd és forgasd össze. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, magas hőmérsékleten pirítsd át a csirke darabokat, majd szedd ki egy tányérra. A visszamaradt olajon dinszteld meg a póréhagymát, add hozzá a spárgát, pár percig pirítsd, közben kevergesd, ha túl kemény lenne, akkor kevés vizet önts alá és párold meg, majd pirítsd le újra. Add hozzá a zúzott fokhagymát is, tedd vissza pirított csirkedarabokat. A szósz hozzávalóit keverd csomómentesre, öntsd a serpenyőbe, forgasd össze és forrald át. Kóstold meg, szükség szerint még ízesítsd.
Forrón tálald, ízlés szerint szórhatsz rá reszelt citromhéjat is.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.