Chia magos citrusos keksz tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.05.06.
  • 4

Nagyon kedvelem a citrusos ízeket mindenféle ételben, most éppen egy isteni ropogós kekszet sütöttem. Többféle kekszet sütötem, a fiknak ez ízlett legjobban, pár óra alatt el is hordták a tányérról. Ha nincs otthon csak egyféle citrus, akkor az is tökéletes hozzá, bár finomabb, ha mindegyik van benne. Frissen ropogós, később dobozban megpuhul, de akkor is finom.Hozzávalók:6 dkg kókuszolaj1 ek. rizsszirup (méz, agave szirup. datolyaszirup is jó)0,5 dl citromlé és limelé vegyesen vagy csak az egyik12 dkg nyílgyökérpor3 dkg kókuszliszt3 dkg chia mag6 dkg erythritolcsipet só1/2 tk. szódabikarbóna1/2 tk. sütőpor2 nagy tk. reszelt citrushéj, lehetőleg vegyesen, de bármelyik magában is jóAz olajat, a szirupot, a citromlevet tedd egy kis fazékba és melegítsd fel, míg az egész össze nem olvad. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, öntsd a fazékba, alaposan keverd össze. Hagyd
hűlni pár percet.
Keverd át, majd nedves kézzel formázz kis diónyi golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, nem kell lenyomni. Előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig. Hagyd teljesen kihűlni, nagyon finom ropogós az állaga és az íze is üde, friss.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.