Snickerdoodles - Fahéjas keksz tojás nélkül, vegán, paleo

  • 2016.04.17.
  • 0

Villámgyorsan összedobható és nagyon finom keksz tojás nélkül, kívül roppan a fahéjas réteg, belül pedig puha, omlós. Nálunk pillanatok alatt elfogyott ez a mennyiség. Rizsszirup helyett lehet használni agavé szirupot, mézet (akkor nem vegán), kókuszszirupot és akár juharszirupot is.Hozzávalók:1 dl mandula tej (más paleo tej is jó)6 dkg kókuszolaj1 nagy ek. rizsszirup5 dkg erythritol1 tk. citromlé+15 dkg nyílgyökérpor5 dkg mandulaliszt3 dkg kókuszliszt1 ek. darált chia mag1/2 tk. szódabikarbóna1 tk. paleo sütőporcsipet só1 tk. vaníliás édesítő+a forgatáshozkb. 2 ek. erythritol (kristálycukor állagú)1 nagy tk. őrölt fahéjA hozzávalók első részét
tedd egy kis fazékba és forrald össze. A többi hozzávalót vegyítsd el és keverd a folyékony hozzávalókhoz. Alaposan keverd el, hagyd állni kb 5-10 percet. Az édesítőt keverd el a fahéjjal, formázz ki golyókat a masszából és forgasd a fahéjas édesítőbe. Tedd sütőpapíros tepsire, lapítsd le a kezeddel, előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 10 percig, majd
rácson hagyd kihűlni.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.