Gesztenyés narancskrémes piskótatekercs - paleo

  • 2016.04.18.
  • 6

Valami gesztenyés és narancsos sütire vágytam hétvégén, ez lett belőle. Nagyon finom és szerintem igazán egyszerű is.Hozzávalók:6 egész tojás6 ek. erythritol (porcukor állagú)5 dkg gesztenyeliszt2 dkg tápióka keményítő1 ek. olvasztott kókuszolajA töltelékehz:2 dl mandulatej (más paleo tej is jó)1 narancs leve1 tk. citromlé 5 dkg gari (cassava dara)3-4 ek. erythritol1 tk. vaníliás édesítő1 narancs reszelt héja (lehetőleg kezeletlen narancs)1/4 tk. őrölt kardamom (opcionális)2 ek. kókuszolajA tetejére:6 dkg étcsoki (tej-, cukor-és szójamentes)1 ek. kókuszolaj+szeletelt mandula díszítésnek (opcionális) A piskótát mindig ugyanezzel a módszerrel készítem, de természetesen a szétválasztós módszerrel is el lehet készíteni a piskótát, ha valakinek az vált be. Az egész tojásokat és a porrá őrölt édesítőt keverd habosra mixerrel,a legmagasabb fokozaton, ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és óvatosan forgasd bele,
majd az edény széléről csurgasd bele az olvasztott kókuszolajat és lazán forgasd össze az egészet, ne öntsd az olajat a masszába, mindig csak az edény széléről csurgasd bele. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, simítsd el téglalap alakúra, 6 tojáshoz én mindig a legnagyobb tepsit használom, ami befér a sütőmbe. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 18- 20 percig süsd, de ez sütőnként picit
változhat. A megsült piskótát fordítsd egy másik tiszta sütőpapírra, húzd le róla a sütőpapírt, amin sült és szorosan tekerd fel, hagyd hűlni, közben ha van időd tekerd ki és vissza 1-2 alkalommal. Amíg hűl a piskóta, készítsd el a töteléket. A kókuszolajon kívül mindent tegyél egy kis fazékba, alacson lángon kevergetve főzd sűrű krémmé. Ha esetleg túl sűrű lenne, akkor adhatsz hozzá pár kanál vizet. Kóstold meg, ha szükséges, akkor adhatsz hozzá több édesítőszert. A végén keverd bele a kókuszolajat is és hűtsd ki. Tekerd ki a piskótát, kend meg a krémmel és szorosan tekerd fel. A csokit és a kókuszolajat olvaszd fel, hűtsd vissaz langyosra, majd kanállal csurgasd meg a tetejét, megszórhatod mandulával is. Hűtsd be, majd szeletekre vágva tálald.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.