Ropogós narancsos mézes mákos keksz tojás nélkül - paleo

  • 2016.03.25.
  • 9

Mák, imádom, egyszerűen bármikor megtudnám enni :) Isteni finom ez a keksz és annyira egyszerű elkészíteni. Méz van benne és igenis a méz egészséges, megbízható helyről, beszerezve, természetesen kis mennyiségben használva. Én norvég hegyimézet használok, mi lenne ennél természetesebb és talán 3-4 hónap alatt fogyott el fél kiló. Visszatérve a kekszre, mákrajongók mindenképpen készítsék el, nem fogják megbánni.
Hozzávalók:6 dkg kókuszolaj3 ek. méz0,5 dl mandula tej (más paleo tej is jó)1 ek. narancslé4-5 ek. erythritol+ 12 dkg nyílgyökérpor8 dkg mandulaliszt5 dkg mák (fele darált, fele egész)1 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. paleo sütőporcsipet só1 narancs reszelt héja (lehetőleg kezeletlen narancs)Az olajat, a mézet, a paleo tejet, a narancslevet és az édesíítőt tedd egy kis fazékba és melegítsd fel, míg az egész össze nem olvad. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, öntsd a fazékba, alaposan keverd össze. Hagyd kicsit hűlni, majd
tedd hűtőbe 15-20 percre. Keverd át, majd nedves kézzel formázz kis diónyi golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, nem kell lenyomni. Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig. Hagyd teljesen kihűlni, dobozban sokáig eltart (gondolom), de nem nálunk, mert nemrég készült el és már nincs egy darab sem.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.