Fahéjas cassavás csiga tojás nélkül - vegán,paleo

  • 2016.03.10.
  • 7

Hétvégi reggelire készült, de bármikorra elkészíthető. Ezt a tésztát használtam a bejglihez, a diós kiflihez,a mini almás pitéhez és a hamis túrós áfonyás réteshez is. A kókuszliszt ellenére nincs kókuszíze a kész sütiknek, régebben mandula tejet használtam a tésztához, de már vízzel szoktam készíteni és így is jó. Hozzávalók a tésztához :10 dkg tápióka keményítő5 dkg nyílgyökérpor8 dkg kókuszliszt1,5 dkg útifűmaghéj5 dkg erythritol (por alakú)1 nagy tk. szódabikarbóna5 dkg kókuszolaj2,5 dl forró víz1 ek. citromléA töltelékhez:2 dl mandula tej (más paleo tej is jó)3 dkg gari (cassava dara)1 ek. nyílgyökrépor 5 dkg erythritol1 nagy tk. őrölt fahéj (ízlés szerint)1 tk. cukrozatlan kakaópor (opcionális)2 ek.
kókuszolajA tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd össze. A tejet forrald fel, keverd bele a kókuszolajat, a citromlevet és öntsd a száraz hozzávalókra, keverd el egy kanállal, míg össze nem áll gombócba a tészta. Ilyenkor még picit lágy, de hagyd kihűlni teljesen, addigra keményedik a tészta, addig készítsd el a tölteléket. A garit, a nyílgyökérport és az édesítőt keverd el a tejjel, alacsony lángon kevergetve sűrítsd be. Nem baj, ha lágyabb a töltelék, a gari sütés közben még duzzadni fog. Keverd bele a fahéjat, a kakaóport, és az olajat. A tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra. A tölteléket kend a tésztalapra és szorosan tekercseld fel, majd vágd kb 1-1,5 centis
szeletekre. Tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütéssel süsd kb 12-15 percig, majd rácson hűtsd ki.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.