Sonkakrémes virág tojás nélkül- paleo

  • 2016.01.09.
  • 5

Ezt még szilveszter környékén sütöttem, finom sonkakrémmel töltve, de bármivel tölthető. Kicsit féltem, hogy szét fog szakadni a tekergetésnél, mert nagyon sok lett bele a töltelék, de végül egyben maradt. A pizzás csiga tésztájából is elkészíthető, de dupla adag kell egy ilyen nagy virághoz. Hozzávalók: 16 dkg gari (cassava dara)10 dkg nyílgyökérpor16 dkg kókuszliszt3 dkg útifűmaghéj1 nagy tk. szódabikarbóna1/3-1 tk. só ízlés szerint 4 dkg kókuszolaj6 dl forró víz 1 ek. citromléA töltelékhez:1-2 ek. kókuszolaj vagy zsír 1 kicsi fej
reszelve vagy nagyon apróra vágvakb 25 dkg füstölt sonka darálva vagy nagyon apróra vágvasó, bors ízlés szerint1/2 tk. fokhagyma granulátum
(adalékmentes)1 tk. szárított oreganó (vagy más fűszer is lehet)A kenéshez:1 tk. olvasztott kókuszolaj1 tk. langyos paleo tejcsipet kurkuma(vagy lehet felvert tojás is)+ 1-2 ek. szezámmag (opcionális) A tölteléket készítsd el először, hogy ki tudjon hűlni. A hagymát reszeld le vagy vágd nagyon finomra, kevés olajon dinszteld meg. A sonkát daráld le, vagy robotgéppel vágd nagyon apróra, add a hagymához, és pirítsd át. Sózd, borsozd szókség szerint, add hozzá fűszereket, de használhatsz friss petrezselymet is, azzal jól mutat, majd tedd félre hűlni. A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd el egy tálban. A forró vízben oldd fel a zsíradékot, add hozzá a citromlevet és öntsd a tálba. Kanállal gyorsan keverd el, pár másodperc alatt össze fog állni gombócba a tészta. Hagyd kicsit hűlni, lazán gyúrd át, oszd 3 részre. Szilikonos nyújtólapon nyújtsd ki kör alakúra egyenként, próbáld meg egyforma méretűre, ha nem sikerül, akkor tegyél rá egy tányért vvagy tálat és vágd körbe. Ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen elszakad. Nem kell alálisztezni, ha szilikon lapon nyújtod, de persze lehet. Az első lapot tedd sütőpapíros tepsire, kend meg a sonkás krém felével, tedd rá a második lapot, kend rá a másik felét, tedd rá a harmadik lapot. A közepére tegyél egy poharat, a szélét vágd fel 12 egyforma részre, pizzavágóval vagy derelyevágóval
a lgegyszerűbb. Két egymás mellett lévő tésztacsíkot tekerj meg egymással szemben, ezt addig csináld, míg mindegyik kész. A tetejét kend le, szórd meg szezámmaggaal, előmelegített 165 fokos légkveréses sütőben süsd kb 30 percig, de többször ellenőrizd. Egy széles sütőlapát segítségével csúsztasd rácsra, hagyd kihűlni. Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.