Mákos párna tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.01.16.
  • 2

Mákimádóknak való recept, egyszerű elkészíteni és nagyon finom. A tojás nélküli shortbread receptjét használtam kevés változtatással és persze mákos töltelékkel. Magában is finom, de teázáshoz, kávéhoz is tökéletes. Hozzávalók: 10 dkg nyílgyökérpor6 dkg szezámmagpehely darálva6 dkg mandula darálva4 dkg kókuszliszt3 dkg tápióka keményítő 2,5 dkg arany lenmag darálva (sima lenmag is jó, akkor picit sütétebb lesz a süti)6 dkg erythritol (por alakú)1 nagy tk. vaníliás édesítő (nálam házi) 1/4 tk. só1/4 tk. paleo sütőpor8 dkg puha kókuszolaj0,75 dl paleo tej (mandula, kókusz, stb. lehet totu tej is, de akkor már nem vegán )+tápióka keményítő a nyújtáshoz A töltelékhez:5 dkg darált mák1-2 ek. erythritol1 nagy ek. cukormentes lekvár
(nálam almalekvár)A kekszhez a száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá az olajat, a tejet és gyúrd össze. Csomagold folpackba és tedd hűtőbe fél órára. Ha estleg túl száraz lenne, 1-2 evőkanálnyi folyadékot adhatsz hozzá. Nyújtsd ki vékonyra, 2-3 mm vastagra, ha van ilyen rugós keksznyomód, akkor azzal a legegyszerűbb elkészíteni. A tészta feléből szaggas ki lapokat, vagy ha nincs ilyen szerkentyűd, akkor
egyszerűen vágd fel egyforma
négyzetekre. Tedd sütőpapíros tepsire, a mákot keverd el az édesítővel és a lekvárral, minden tésztalapra tegyél egy kis golyónyit belőle. A tészta másik felét is nyújtsd ki vékonyra, ugyanígy szaggasd ki, a keksznyomóból egyből tedd a máktöltelékre és erősen nyomd le, hogyy a két tésztalap összeragadjon. Ha csak felvágtad a tésztát, akkor villával myomkodd le a kekszek széleit. Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben süsd kb. 10-12 percig, maradjon világos színű. Hűtsd ki teljesen, légmentes dobozban sokáig eltartható.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.