Gesztenyés brownie tojás nélkül - vegán, paleo

  • 2016.01.05.
  • 6

Kicsit morzsálódós lett, frissen nem is sikerült szép szeleteket vágnom, ilyen rusztikus lett :) De nagyon finom, amikor megkóstoltam olyan íze volt, mint a gesztenyepürének, azt hittem csak nekem, de a fiúk is ezt mondták.. Tojás sincs benne, így vegánok, tojásallergiások
is ehetik. Nálunk ez kb 5 perc alatt elfogyott, senkit sem zavart, hogy nem szépek a szeletek (csak engem).Hozzávalók: (kb 18x18 tepsihez)2,5 dl mandulatejszín (más paleo tejszín, sűrű kókusztej, hígított kókuszkrém is jó)1 ek. citromlé10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)5 dkg kókuszolaj5 dkg gesztenyeliszt2 dkg arany lenmag darálva (sima lenmag is jó)5 dkg mandulaliszt2 ek. kókuszliszt1 ek. cukrozatlan kakaópor1/2 tk. szódabikarbóna 8 dkg erythritol (ízlés szerint lehet több is)A
csokit és az olajat tedd egy kis fazékba, alacsony lángon olvaszd fel, add hozzá a tejszínt, a citromlevet, keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, keverd a csokis krémbe, 10 percre tedd félre. Ha esetleg túl sűrű lenne az állás után, 1-2 evőkanál vizet adj még hozzá. Egy kicsi tepsit vagy jénait bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát, előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd kb. 30-35 percig. Hagyd teljesen kihűlni, akár hűtőbe is teheted 1-2 órára. Magában, gyümölcsökkel, vagy felvert paleo tejszínnel, kókuszkrémmel tálald. Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.