Ropogós mézes gyömbéres keksz tojás nélkül- vegán, plaeo

  • 2015.12.19.
  • 7

Isteni ropogós, illatos, nagyon egyszerű és még tojás sincs benne,
igazán érdemes kipróbálni. Nincs benne szezámmag, csak kidőlt a szezámmagos zacskóm pont bele az édesítőbe, amiben forgattam a kekszeket, nem tudtam kiszedni az összeset :)Hozzávalók:6 dkg mandula olaj/olvasztott kókuszolaj/paleo olaj6 dkg méz3 ek. paleo tej (ha totu tejet használsz, akkor már nem vegán)1 ek. citromlé 6 dkg erythritol1/2 tk. őrölt gyömbér1/2 tk. őrölt fahéj1/4 tk. kardamom (ha nincs, akkor őrölt szegfűszeg)10 dkg szezámmagpehely darálva10 dkg darált mandula12 dkg nyílgyökérpor1 tk. szódabikarbóna1/2 tk. paleo sütőpor1/4 tk. só+pár ek. kristályos erythritol a forgatáshoz
A mézet, az olajat, az édesítőt, a tejet, a citromlevet és a fűszereket keverd össze. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, keverd a nedves hozzávalókhoz. Hagyd állni 5 percet, majd formázz diónyi kis golyókat belőle, forgasd meg az édesítőben. Tedd őket sütőpapíros tepsire, hagyj ki sok helyet közöttük, mert megnőnek és szétterülnek. Előmelegített sütőben légkeverésnél 160 fokon süsd kb. 12 percig, de mert minden sütő más, többször ellenőrizd. Hagyd teljesen kihűlni, melegen még törékeny, kihűlve viszont isteni ropogós lesz.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.