Narancsos vaníliás teasüti - paleo

  • 2015.12.20.
  • 0

Ez is egy viszonylag egyszerű és finom keksz, az ízesítést lehet variálni. Magában is finom, de teához, kávéhoz, kakaóhoz a legjobb. Néha készítem úgy is, hogy 5 deka étcsokoládét lefagyasztok, majd lereszelem (robotgéppel), ezt is a tésztához keverem nyújtás előtt, úgy is nagyon jó.Hozzávalók:5 dkg nyílgyökérpor3 dkg gesztenyeliszt10 dkg szezámmagpehely darálva5 dkg mandula darálva5 dkg erythritol (por alakú)1 vaníliarúd magjai (vagy vaníliás édesítő)1/4 tk. paleo sütőpor1 tk. reszelt narancshéj (lehetőleg bio narancs) 5 dkg puha kókuszolaj3 ek. narancslé1 tojássárgája+paleo liszt a nyújtáshoz A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a többi hozzávalót, gyórd össze. Ha estleg túl nedves, pár ek. nyílgyökérport adhatsz még hozzá, de ne legyen nagyon száraz. Vagy ha éppen túl száraz, akkor 1-2 ek. folyadékot adhatsz hozzá. Csomagold folpackba és 15-20 percre tedd be hűtőbe. A nyújtólapot hintsd meg paleo liszttel, tedd rá a tésztát, a tetejét is hintsd meg, nyújtsd ki 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti kiszűróval, nyomdázóval szúrd ki, tedd sütőporos tepsire. Előmelegített légkeveréses sütőben 160 fokon süsd kb 10-12 percig. Hagyd kihűlni, majd légmentes dobozban tárold.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.