Narancsos csokis pillecukros (marshmallow) linzer - paleo

  • 2015.12.05.
  • 4

Van több linzerféle és más aprósüti a blogon,ezek mindegyike remek választás az adventi és karácsonyi időszakra. Angi elsősorban odáig van a pillecukorért és ezt a paleos változatot is szívesen megeszi. Narancs és csoki párosával ugye nem lehet mellélőni, hozzá még a pillecukor és a linzer, biztos siker, főleg a gyerekeknél.Egy kis aprósüti ajánlat, gesztenyés linzer narancslekvárral töltve, isler, narancsos csokis keksz, vaníliás linzer, vaníliás karika, csokis linzer, mákos keksz áfonyalekvárral töltve. Hozzávalók:10 dkg gesztenyeliszt6 dkg tápióka keményítő4 dkg nyílgyökérpor2 dkg kókuszliszt2 tk. útifűmaghéj1 vaníliarúd magjai3 ek. erythritol (por alakú)1/4 tk. szódabikarbóna csipet só 3 nagyobb tojássárgája1 tk. citromlé6 dkg puha kókuszolaj+ csak, ha szükséges 1-2 ek. vízA csokis krémhez:2 dkg kakaópor0,5 dl paleo tej3 dkg erythritol5 dkg kókuszolajA narancsos pillecukorhoz:2 tojásfehérje 1/2 tk. citromlé8 dkg por alakú erythritolcsipet só1,5 dl narancslé1,8 dkg zselatin
A tetejére 2-3 dkg étcsoki reszelve (opcionális)A linzerhez a száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a többit és gyúrd össze a kezeddel.
Ha esetleg nem akar összeállni a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet vagy paleo tejet adj hozzá. Nekem nem kellett hozzá extra folyadék, de ha kicsik a tojássárgák, előfordulhat, hogy kell hozzá. A tésztát csomagold fóliába és tedd hűtőbe 15 percre. Gyúrd át, majd lisztezett nyújtólapon nyújtsd ki 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formával szúrd ki a linzereket, tedd őket sütőpapíros tepsire, én kicsi formát használtam, így kis falatnyi linzerek lettek. Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt süsd meg, attúl függ milyen vastagok, majd hagyd őket teljesen kihűlni. A csokis krémhez a hozzávalókat tedd egy kicsi lábasba és kevergetve alacsony lángon sűrítsd be, ez pár perc, majd hagyd kihűlni. Ha édesebbre szeretnéd, akkor adhatsz még hozzá édesítőt. A kihűlt linzerek közepére kenj teáskanállal egy kicsit, próbáld meg elosztani, hogy mindegyikre jusson.A
pillecukorhoz a narancslé felében oldd fel a zselatint és tedd félre. a tojásfehérjéket mixerrel kezd el felverni, amikor félkemény kanalanként add hozzá az édesítőt, a csipet sót és verd kemény habbá. A maradék narancslevet forrald fel, öntsd a zselatinos keverékhez és keverd addig, míg teljesen feloldódik. A tojáshabot közepes fokozaton kezd el keverni, nagyon lassú sugárban csurgasd hozzá a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még kb. 5 percig keverd, míg jó krémes nem lesz.Töltsd habzsákba és nyomd a csokikrémes linzerekre, szórd meg reszelt csokival és teddhűtőbe vagy hűvös helyre legalább 1-2 órára. Nekem maradt a pillecukor krémből, gyorsan elővettem egy szilikonos fromát, kikentem olajos törlőpapírral és belesimítottam a maradék pillecukrot, miztán megdermedt, felvágtam, nem forgattam meg semmiben, csak úgy megették. A linzert a pillecukor miatt hűtőben kell tárolni, vagy hideg kamrában.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.